Za uređenje zemljišta 1,85 milijardi dinara

Bez autora
Mar 11 2012

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, usvojila Uredbu o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2012. godinu radi uspešnijeg sprovođenja zemljišne politike. Iz agrarnog budžeta za 2012. godinu za sprovođenje ove mere izdvojeno je 1,85 milijardi dinara. Ova mera podrazumevaju nova investiciona ulaganja, završetak započetih, nezavršenih ili isplata dela neisplaćenih radova iz 2010. i 2011. godine i to za uređenje poljske putne mreže, izgradnju i modernizaciju sistema za odvodnjavanje i sistema za navodnjavanje, za privođenje kulturi poljoprivrednog zemljišta, poboljšanje kvaliteta obradivog poljoprivrednog zemljišta i kontrolu plodnosti, za opremanje za protivgradnu zaštitu, identifikaciju i obeležavanje poljoprivrednog zemljšta u državnoj svojini i za projekte.

Za uspešnije sprovođenje zemljišne politike 1,85 milijardi dinaraVlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, usvojila Uredbu o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2012. godinu radi uspešnijeg sprovođenja zemljišne politike.

Iz agrarnog budžeta za 2012. godinu za sprovođenje ove mere izdvojeno je 1,85 milijardi dinara.

Ova mera podrazumevaju nova investiciona ulaganja, završetak započetih, nezavršenih ili isplata dela neisplaćenih radova iz 2010. i 2011. godine i to za uređenje poljske putne mreže, izgradnju i modernizaciju sistema za odvodnjavanje i sistema za navodnjavanje, za privođenje kulturi poljoprivrednog zemljišta, poboljšanje kvaliteta obradivog poljoprivrednog zemljišta i kontrolu plodnosti, za opremanje za protivgradnu zaštitu, identifikaciju i obeležavanje poljoprivrednog zemljšta u državnoj svojini i za projekte. Sredstva će biti upotrebljenja i za isplatu neisplaćenog dela podsticajnih sredstava za dato obradivo poljoprivredno zemljište staračkih domaćinstava (fizičkim licima) u 2005, 2006, 2007, 2008, 2009. i 2010. godini.

Korisnici podsticajnih sredstava za finansiranje izvođenja radova na rehabilitaciji, revitalizaciji, rekonstrukciji, modernizaciji i izgradnji sistema za navodnjavanje su javna vodoprivredna preduzeća.

Pravo na korišćenje ovih podsticajnih sredstava korisnici ostvaruju po dostavljanju dokumentacije (elaborata ili izvoda iz tehničkog rešenja) a korišćenje podsticajnih sredstava ostvaruje se nakon sprovođenja postupka javne nabavke za izvođenje radova i kupovinu opreme za navodnjavanje.

Ova uredba će stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srbije”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik